Úvodní stránka Tuesday, September 02 2014
Prohlášení Komunistického svazu mládeže, o.s. k antikomunistickým útokům vůči KSČM Tisk E-mail
Středa, 23 únor 2011

KSMKomunistický svaz mládeže, o.s. sleduje zesilování antikomunistických projevů, jež se nyní ve zvýšené míře zaměřily i na KSČM. To se projevilo při projednávání zákona o tzv. třetím odboji hysterickými útoky a následnou politickou a mediální štvanicí na poslance KSČM Martu Semelovou a Miroslava Grebeníčka. V souvislosti s přednesenými vystoupeními těchto poslanců je dokonce vyhrožováno zákazem KSČM. KSM odmítá a odsuzuje takové antikomunistické projevy zákonodárců a vládních institucí. Rovněž KSM čelil ilegalizaci, ale neustoupil ze svých ideologických pozic a za významné mezinárodní kampaně solidarity ve svém boji proti antikomunistickému zákazu zvítězil.

My, členové Komunistického svazu mládeže, o.s. žádáme KSČM, její představitele a členy, aby se takovým antikomunistickým útokům aktivně bránili a postavili se za své poslance Martu Semelovou a Miroslava Grebeníčka.

Antikomunistické útoky v České republice je třeba vidět v širším evropském kontextu v souvislosti s pokračující krizí kapitálu. Jsme svědky koordinace těchto útoků na úrovni institucí EU. KSM se v tomto boji staví za KSČM a soudružsky vyzývá KSČM k neustupování z ideologických pozic a k obhajobě historické pravdy proti její účelové propagandistické manipulaci. Vlastní zkušenosti KSČM i zkušenosti z jiných zemí ukazují, že ustupování z ideologických pozic antikomunismus jen posiluje. KSM vyjadřuje KSČM a jmenovitě jejím poslancům Martě Semelové a Miroslavu Grebeníčkovi svoji podporu v boji proti antikomunistickým útokům.

Komunistický svaz mládeže, o.s.